Căutare Oferte

Excursie de 2018 zile

Traseu: Albania – Paradisul secret al Europei 9 zile autocar

Program circuit

Ziua 1. București – Skopje

Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Traversăm Bulgaria parcurgand drumuri șerpuite prin munți și văi sculptate de timp și ajungem în Skopje. Profităm de orele rămase până să se sune stingerea și facem un tur al orașului scăldat în lumini de felinare, ce maschează bine cicatricele lui Skopje, renăscut din ruine și adăpostind un melanj de populații, tradiții și stiluri arhitecturale. Ne retragem la hotel în Skopje.

Ziua 2. Skopje – Ohrid

            Dimineața, ne delectăm la micul dejun cu primele savori macedonene. Apoi pornim să explorăm Skopje, un oraș care a fost aproape complet distrus de un cutremur devastator în 1963. Clădirile noi și statuile moderne prezente în număr mare sunt parte din programul urbanistic guvernamental de reconstrucție și amenajare a Capitalei, Skopje 2014. Explorăm misterioasa fortăreață Kale și Podul de Piatră, ajungem la Casa Memorială a Maicii Tereza, în Piața Macedonia și la statuia lui Alexandru cel Mare, cât și la Moscheea Mustafa Pasha, cu al său candelabru impunător cu peste 100 de becuri.

            Ne plimbăm prin Vechiul Bazar, pe alei înguste pavate cu piatră cubică și flancate de sute de tarabe de lemn peste care plutește o mireasmă de ceai aromat și delicii savuroase care sfârâie pe grătare.

            Plecăm din Skopje spre un ținut fermecător, în spectaculosul Parc Național Mavrovo, unde călători din întreaga lume sunt captivați de peisajele cu ape azurii care îți taie respirația. În apropiere vizităm Mănăstirea Jovan Bigorski, cu impozantul său turn de apărare și plecăm spre Ohrid.

            Orașul - cetate Ohrid este supranumit Ierusalimul Balcanilor  pentru că se presupune că în jurul lacului există în jur de 365 de biserici și mănăstiri. Pentru a-și proteja moștenirea culturală și spirituală, atât orașul, cât și lacul au fost incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 1980. Plimbă-te în voie și vei simți magia monumentală a orașului. Vedem monumentul Sf. Chiril și Metodiu și continuăm cu Biserica Sf. Sofia, Amfiteatrul Antic, Galeria de Efigii și Cetatea Samoils. Nu plecăm din Ohrid fără a face o plimbare prin bazarul orașului, care ascunde o surpriză pentru vizitatori, istoricul copac Chinar, vechi de peste 1.000 de ani. Plecăm din Ohrid cu un album impesionant de impresii și momente surprinse cu aparatele foto pe care le rememoram în camera hotelului. Seara cazare in zona lacului Ohrid.

Ziua 3.  Ohrid - Tirana  - Durres

            Dupa micul dejun suntem nerabdatori sa pornim la drum si sa descoperim Albania. Ajungem in Tirana, capitala Albaniei  care ni se dezvăluie în trepte, mai întâi vedem clădirile  zonei industriale de la marginea orașului, apoi peisajul urban se îmblânzește. Arhitectura și culorile din jur îți dau sentimentul că Tirana ține pasul cu viitorul, dar în același timp este ancorată în trecut. Incepem turul de oras admirand frumoasele cladiri din centrul orasului:  Muzeul Național, Biserica Ortodoxă și vechea Moschee situata in spatele impozantului Turn cu Ceas, continuăm apoi cu Opera și Banca Națională.

            Ajungem de-a lungul Bulevardului Deshmoret e Kombit, care a fost construit de italieni, apoi vedem un monument aparte din perioada comunismului, Piramida. Facem poze și admirăm suprafețele sale de marmură albă, apoi facem un scurt popas pentru a ne          reenergiza la terasa unei cafenele. Dacă vrem să aflăm mai multe despre istoria acestui neam, despre care am învățat că ar fi urmașii dacilor ca și noi, intrăm să vizităm Muzeul Național.

Ne indreptam spre hotelul nostru din Tirana pentru a ne lasa bagajele. Ne improspatam si ne pregatim de o  noua aventura... va propunem o excursie optionala  in  Durres, poarta Albaniei spre Marea Adriatică. Grecii corintieni, negustori și navigatori prin excelență, au văzut potențialul acestui loc, construind așezarea în secolul  VII î.H. și dându-i denumirea de Epidamos. Admirăm clădirile emblematice precum: Muzeul Național de Arheologie, Amfiteatrul  Roman, cel mai mare din Balcani, Turnul și Zidul Venețian. Vila Regelui Zog, reminiscență a monarhiei albaneze, e înconjurată de un peisaj care te face să înțelegi de ce grecii din Corfu au fondat Durres acum 2.600 de ani.

  Ne îndepărtăm de orașul de pe coasta Adriaticii, iar autocarul ne duce pe șoseaua străjuită de păduri seculare, prin văi adânci ce traversează munții catre hotelul nostru din Tirana. Cazare la hotel in Tirana.

Ziua 4. Tirana - Shkodra – Kruja - Tirana

            Ne trezim cu un mëngjes (mic-dejun) însoțit de o cafea tare și suntem nerabdatori sa aflam ce lucruri interesante vom mai descoperi azi. Va propunem o excursie optionala la  Shkodra. Vizităm aici Castelul Rozafa și aflam legenda locului care se aseamana cu cea a mesterului Manole, Rozafa fiind sotia celui mai tanar dintrei cei trei frati care incercau sa construiasca ziduri pentru castel ca a doua zi sa le gaseasca daramate. Ne transpunem în vremuri medievale, fiind captivați de diversitatea fascinantă a orașului. Vedem Moscheea de Plumb, construita de Mehmet Pasa Bushati dupa modelul Moscheei Albastre din Istanbul, dar avand acoperisul confectionat din plumb.

            Pe drumul de intoarcere spre Tirana oprim  în Kruja, al cărui nume înseamnă în albaneză “fântână”.  Admiram frumoasa panorama a orasului de pe colina unde este situat Castelul Kruja apoi ne indreptam spre Muzeul Scanderbeg, clădiri de mare importanță istorică pentru albanezi și nu numai. Continuăm cu Muzeul Etnografic. Înainte de a ne întoarce la Tirana, facem cumpărături în vechiul bazar cu chioșcuri din lemn, unde te întâmpină obiecte create de artizanii locali.

   In cursul dupa-amiezii ne întoarcem la Tirana și mergem la hotel, nerăbdători să descoperim noi mistere ale Albaniei.

Ziua 5.   Tirana  - Vlore - Orikum – Tirana

     Azi va propunem o excursie optionala in partea de sud a Albaniei la Vlore. Vizităm Mănăstirea Bizantină din Zvernec, apoi continuăm drumul spre Vlore. Situat la întâlnirea Mării Adriatice și a Mării Ionice, Vlore se află la numai 120 km distanta fata de Italia. A fost fondat în secolul al VI-lea î.Hr.  sub numele de Aulona și s-a aflat sub stăpânire romană până în secolul al VIII-lea, apoi s-a mutat în Patriarhia Constantinopolului. A fost colonie a sârbilor, a otomanilor și a venețienilor. Admiram  Castelul Vlore, care a fost construit în 1531 de către Suleiman și Moscheea Muradiut, deschisă publicului în 1542.  Parcul care se află la capătul sudic al golfului Vlore prezintă dovezi arheologice că Orikum era un centru urban dezvoltat, cu un amfiteatru care putea adăposti aproximativ 400 de spectatori și o rețeaua de drumuri elaborată ce poate fi văzută și astăzi. De-a lungul Peninsulei Karaburun, se poate observa bază militară navală albaneză „Pashaliman”. Deși există numeroase restaurante, hoteluri și magazine, orașul și-a păstrat natura originală și atmosfera unui loc nealterat, unde viața se desfășoară fără exaltarea excesivă atât de comună tuturor locurilor comerciale orientate spre turism.

In cursul dupa amiezii ne reintoarcem la hotelul nostru din Tirana. Cazare.

Ziua 6. Tirana – Berat  – Elbasan - Tirana

Azi va propunem o noua aventura pe meleagurile albaneze, excursie optionala la Berat, care ne încântă privirea prin colecția impresionantă de case albe otomane ce ocupă versantul unui munte. Cu siguranță, acesta ar putea fi punctul culminant al vizitei noastre în Albania. Cunoscut drept "Orașul cu o mie de ferestre", Berat a convins UNESCO să-l includă în Patrimoniul Mondial al orașelor muzeu. Cele trei cartiere majore ale orașului vechi sunt Mangalemi, Gorica si Kala, unde se află castelul. Vizitarea stațiunii „Kala” implică o plimbare abruptă pe un drum pietruit, dar cei care se vor aventura sa o parcurga vor fi răsplătiți cu o vedere panoramică impresionantă. Vom vedea Muzeul de Iconografie „Onufri”, Moscheea Rosie, cunoscută pentru minaretul său singuratic și Biserica Sf. Treime. Ne îndreptăm pașii spre Muzeul Național de Etnografie, care este situat într-una din cele mai autentice și mai interesante clădiri ale orașului. Urmează Podul Arcuit, construit în 1780, un fabulos exponat arhitectural și loc perfect de a face poze de invidiat. E timpul să ne luăm rămas bun de la încă un loc plin de farmec și istorie nealterată.

Excursia noastra continua cu Elbasan, unul dintre marile orașe ale Albaniei. Vizităm Castelul Elbasan, o fortăreață construită în secolul XV de Sultanul Mehmet II pe locul anticului Scampis. Aici putem găsi și băile turcești ale lui Sinan Pașa. Orașul era centrul principal al naționalismului albanez în timpul dominației otomane.In cursul serii ne intoarcem la hotelul nostru din Tirana pentru cazare.

Ziua 7.   Pogradec – Korca

            Pornim spre Pogradec și zăbovim o clipă pentru a vedea rămășițele vechiului Via Egnatia, un drum care făcea odată legătura între Italia și Turcia. Apoi ajungem rapid la Pogradec, un orășel cu împrejurimi de basm, pe malul lacului Ohrid.  Ne oprim la Drilon pentru a vedea frumosul izvor al râului cu același nume. Pranzul se poate  servi chiar pe malul lacului, unde trebuie gustat celebrul pește koran.

Ne indreptam apoi  spre Korça, orașul serenadelor. Aici admiram Catedrala Învierii Domnului și Moscheea Ilyaz Mirahori. Cazare hotel in zona Korca.

Ziua 8.   Korca – Kastoria – Vergina  - Salonic  

Dimineața luăm micul dejun și ne pregătim de drum. Plecăm spre Kastoria, un orășel tipic grecesc, cu taverne, vestigii istorice, biserici bizantine, străduțe în pantă și construcții amplasate ca într-un amfiteatru ce se oglindește în apele Lacului Orestiada. Orașul a înflorit, atât din punct de vedere cultural, cât și din punct de vedere economic, în perioada ocupației turcești. Mănăstirea bizantină Panagia Mavriotissa, situată lângă lac, are picturi cu adevărat impresionante. Nu trebuie sa ratăm vizita la faimoasa Pesteră a Dragonului. Vom admira lacurile subterane, stalactitele rare și oasele unui urs care a trăit în peșteră cu 10.000 de ani în urmă. Muzeul  de Artă Bizantină  adaposteste o colectie impresionanta de icoane din secolele XII-XVII, de cel mai mare interes se bucura icoana Sfantului Ilie si a cea a Sfantului Nicolae. De menționat este faptul că încă de pe timpurile Bizantului, orașul este renumit pentru producția hainelor de blană. Chiar și astăzi, orașul se mândrește cu un număr mare de magazine și fabrici de blănuri și textile.

            După un moment de relaxare binemeritat ne îndreptăm spre autocar și ne continuăm programul prin Grecia cu oprire la Vergina. Orașul a devenit celebru pe plan internațional în 1977, când arheologul grec Manolis Andronikos a descoperit locul de înmormântare a regilor Macedoniei, inclusiv mormantul lui Filip al II-lea al Macedoniei, tatăl lui Alexandru cel Mare. Descoperirile au stabilit ca este orașul antic Aigai.

In cursul dupa-amiezii ajungem in Salonic (Thessaloniki), o metropola frematand de viata, situata pe malul Marii Egee. La un capat al promenadei de pe tarm se afla o statuie impunatoare a lui Alexandru cel Mare, a carui sora vitrega a dat numele orasului. Aceasta s-a casatorit cu regele Kassandros, care a intemeiat orasul.  Salonicul este asezat pe Via Egnatia, impresionantul drum care lega Roma de avanpostul sau rasaritean din Byzantium (viitorul Constantinopol). Strada prinicipala din prezent se numeste tot Egnatia. La mica distanta de aceasta artera vei descoperi  Arcul lui Galerius, ridicat de imparatul Galerius in anul 303 pentru a-si comemora victoria asupra persilor. In apropiere se ridica semeata Rotonda, despre care se crede ca a fost construita pentru a deveni mausoleul lui Galerius, desi nu a servit niciodata acestui scop. De-a lungul timpului a fost folosita si ca biserica si ca moschee, iar astazi adaposteste ocazional expozitii de arta. Ne indreptam privirea spre mare si zarim silueta zvelta a Turnului Alb, cel mai fotografiat monument din Salonic.  Pe vremuri era denumit Turnul Insangerat, din cauza ca fusese folosit drept inchisoare si loc de executii. In prezent se afla aici un Muzeu Bizantin care reuneste o multime de obiecte bizantine, inclusiv mozaicuri, bijuterii si icoane. Asigura-te ca urci pana pe acoperis, de unde poti admira fumoasa panorama a tarmului din Salonic.

Ultimul obiectiv pe lista de astazi este  Biserica Sf. Dumitru – cea mai mare biserica din Grecia, cu hramul sfantului protector al orasului. Cladirea a fost reconstruita in 1917, in urma unui incendiu care a devastat orasul, fiind ridicata pe locul in care romanii l-au ucis pe Sfantul Dimitrios in anul 305, pentru refuzul de a renunta la credinta lui.

Ultima seara din program o vom petrece in Salonic. Cazare la hotel in Salonic.

Ziua 9.   Salonic – Sofia -  București

Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat si ne indreprtam spre tara. Mai intai traversam Bulgaria si ne oprim pentru o scurta vizita in capitala acesteia – Sofia. Aici  pasim in impunatoarea catedrala Alexandr Nevski, ridicata in stil neobizantin in perioada  1904-1912 pentru a sărbători eliberarea de sub dominația otomană. Cupola are o înălțime de 45 m, iar turnul clopotniței o înălțime de 53 m. Interiorul este decorat cu marmură italiană policromă iar la baza cupolei este înscris cu litere de aur textul rugăciunii Tatăl nostru.

Ne continuam traseul spre Bucuresti unde ajungem in cursul serii.

Tarif : de la 225 € + 75 euro (transport  autocar )

Preţul include

transport cu autocar climatizat;

8 nopți de cazare la hotel de 2- 3*

8 mic dejun;

vizita Skopje;

vizita Tirana;

vizita Salonic;

ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

 

Nu sunt incluse în preţ

Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.

Excursiile opționale pentru grup minim 30 de persoane;

 

suplimente & reduceri

Supliment de single - 145 €

Reducere a 3-a persoană în cameră  -10 €.

Reducere copil  6 -12 ani - 15 €,  pentru cazare în cameră dublă cu 2 adulți;

 

OPȚIONAL

Excursie Durres – 15 €/pers.

Excursie Shkondra si Kuja – 30 €/pers.

Excursie Vlore si Orikum -  30 €/pers.

Excursie Berat și Elbasan – 35 €/pers.

Seara albaneza  – 30 €/pers.

 

 

 

 

 

 Albania – Paradisul secret al Europei 9 zile  autocarSkopje – Ohrid – Durres - Tirana - Shkodra – Kruja - Vlore - Orikum– Berat – Elbasan Pogradec – Korca - Kastoria – Vergina - Salonic

DATA DE PLECARE 2018:
18.06; 04.07; 06.08; 31.08; 12,09

Plecări

2018

 

 

 

Info

Telefon :0040 265 260068

Pentru urgenţe: 0040 723 230422

facebook

Newsletter

Introduceţi adresa dumneavoastră de email pentru a primi oferte actualizate periodic