Căutare Oferte

Excursie de 10 zile

Traseu: În ritm de Polka – Circuit Polonia & Cehia 10 zile cu autocarul

Program circuit

Ziua 1. București – Budapesta

Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Verifică lista cu oraşele prin care tranzităm ţara. Ajungem în cursul serii la Budapesta. Cazare în Budapesta.

Ziua 2. Budapesta – Cracovia  

Plecăm din Budapesta, o destinație familiară și ne așezăm confortabil în scaunele autocarului. Trecem prin Slovacia, traversăm Munții Tatra prin Parcul Național Tatra Mică ce ne oferă câteva cadre spectaculoase ce trebuie suprinse cu obiectivul. Ajungem după-amiaza în Cracovia și descoperim primele semne care ne confirmă că suntem într-o fostă capitală, loc de încoronare și reședință a monarhilor polonezi până în 1734. Pe colina Wawel, situată deasupra râului Vistula, admiram cel mai important complex arhitectonic, fosta reședință regală, Castelul Wawel şi Catedrala fortificată Wawelska.

            Ne indreptam spre hotelul nostru din Cracovia pentru cazare.

Ziua 3.  Czesctochowa – Varşovia  

            Ne continuăm călătoria spre Czestochowa. Orașul gazduiește Mănăstirea Jasna Gora ridicată în secolul al XIV-lea care atrage mii de pelerini din întreaga lume în fiecare an. În mănăstire vom putea admira celebra icoană a Madonei Negre, despre care se spune că este făcătoare de minuni. Se povestește că icoana ar fi reușit să oprească invazia trupelor suedeze în sec XVII și să salveze mănăstirea de jaf.

            Tinta noastra finala din aceasta zi este Varșovia, capitala Poloniei. Ajungem in Varsovia, iar prima oprire o facem în Centrul Vechi, inclus pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Suntem înconjurați de clădiri impunătoare, edificii care au marcat momente cruciale din istoria Poloniei. Ne impresionează Catedrala Sf. Ioan, Piata Veche, Fortăreața Barbakan, Columna lui Sigismund III, Palatul Regal si Biserica Sfântei Cruci în care este ținută inima celui mai romantic compozitor din toate timpurile, Frederik Chopin.

            Ne retragem la hotelul nostru din Varsovia pentru odihna binemeritata.

Ziua 4.  Varsovia – Poznan – Berlin

            Dupa micul dejun ne continuam aventura in ritm de polka, cu un scurt popas in Poznan, unul dintre cele mai vechi si pitoresti orase ale Poloniei. Vechea Piață din Poznan este inima orașului și în același timp a treia ca mărime din Polonia. Clădirile din interiorul pieței: Vechea Primărie, Vechea Casă de Cântărire a Mărfii, Muzeul Militar Wielkopolska, Muzeul dedicat revoltei Polonia Mare, Fosta Cancelarie a orașului îmbină stiluri arhitecturale diferite creând un impact vizual deosebit. Piața este înfrumusețată și de fântâna zeiței Proserpina, Statuia Sf. Ioan Nepomucene sau alte fântâni care îi înfățișează pe zeii Neptun, Apolo și Marte.

            Cu tristete parasim Polonia si ne indreptam spre urmatoarea noastra destinatie: Germania. Ajungem in cursul serii in Berlin. Cazare la hotel in Berlin.

Ziua 5.  Berlin  

            In prima parte a zilei facem un tur al Berlinului, un reper de top care fascinează pe oricine dornic să exploreze cultura vibrantă, arhitectura de top, mâncărurile fabuloase și istoria fulminantă. Ne plimbăm pe Bulevardul Unter den Linden, care a fost inițial o rută de călărie, apoi a devenit bulevard regal, continuăm cu Gendarmenmarkt, probabil cea mai frumoasă piață din oraș, apoi vedem un marcant simbol al Berlinului, Poarta Brandenburg. Nu putem omite în turul nostru nici Reichstag, clădirea care găzduiește Parlamentul German, Alexanderplatz, unde se află Turnul de Televiziune și ruinele Zidului Berlinului. 

            Dupa – amiaza, avem timp liber pentru a descoperi si alte lucruri interesante in Berlin. Sugeram vizita Muzeului Pergamon, continand renumite colectii din Orientul Apropiat, antichitati clasice si Arta Islamica sau vizita la  Palatul Charlottenburg, cel mai important palat baroc din Berlin. Seara cazare la acelasi hotel din Berlin.

Ziua 6.  Berlin – Potsdam – Berlin 

            “I am a Berliner!” Nu puteam să nu-l cităm pe John F. Kenedy care a rostit celebra frază într-un Berlin izolat și divizat din cauza Războiului Rece. Avem întreaga zi la dispoziție pentru a ne plimba prin Berlin. Locuitorii săi se bucură din plin de spațiile verzi numeroase din oraș, parcul Tiergarten fiind cel mai popular. Umbros și cu o mică insulă în interior, parcul găzduiște în zona de vest Zoo Berlin, cea mai veche grădină zoologică din Germania. Se întinde pe 35 de hectare și este casa a 1.380 de specii pe care le puteți vedea. Merită să menționăm că la Muzeul de Istorie Naturală din Berlin se află cel mai mare schelet de Tyrannosaurus rex din lume, alături de alte sute de animale fascinante.

            Opțional, putem face o excursie la Potsdam, capitala landului Brandenburg. Vom vedea Palatul Sanssouci, fost Palat de Vara al Regelui Prusiei, Frederick cel Mare și parcul care îl înconjoară, de o frumusețe rară. Grădinile terasate, fântânile arteziene și statuile superbe i-au adus locului meritul de a face parte din Patrimoniul UNESCO.

Seara ne intoarcem in Berlin. Cazare la acelasi hotel din Berlin.

Ziua 7.  Berlin – Dresda – Praga

            Pornim apoi mai departe în călătoria noastră, căci ne așteaptă Dresda, inima culturală a Saxoniei, un oraș care a reușit să renască din ruine după devastatoarele bombardamente din 1945, în al II-lea Razboi Mondial. De altfel multe dintre clădirile emblematice ale Dresdei au fost reconstruite după schițe și picturi și redeschise abia în anii ’70-80. Mergem în Theaterplatz unde ne întâlnim cu unul din aceste monumente restaurate. Casa Operei Semper gazduiește astăzi una dintre cele mai renumite orchestre din lume, Orchestra de Stat din Dresda. În periplul nostru, încercăm să acoperim cât mai multe obiective. Complexul muzeal Zwinger în stil baroc, cu mai multe galerii și pavilioane de expoziție; Rezidenzschloss, palatul regal neorenascentist cu al sau turn de 100 m, Hausmannsturm; Superbele terase și grădini Bruhlsche Terasse, loc de promenada pentru localnici; Kreuzkirche, o catedrală superbă în care cântă corul de băieți Dresden Kreuzchor, cunoscut în toată lumea. Dacă timpul ne mai permite, zăbovim câteva minute pe Prager Strasse, inima comercială a Dresdei, unde e loc de shopping și de savurat o cafea.

 In cursul serii ajungem in Praga. Pentru a intra in atmosfera pragheza, va propunem o croaziera pe Vltava. 

Ziua 8.  Praga – Karlstein – Praga

Orașul turlelor, Praga egalează Parisul în frumusețe și eleganță, iar berea sa este considerată de către milioane de oameni ca fiind cea mai bună din lume. Mergem la Catedrala St. Vitus, un simbol al orașului a cărei construcție a durat 600 de ani, apoi la Castelul Praga, care pare desprins din cărțile cu povești. Potrivit Guinness World Records, este cel mai mare castel medieval din lume, având 570 de metri lungime, aproximativ 128 lățime și o suprafață totală mai mare decât șapte terenuri de fotbal. Ne plimbăm pe lângă numeroasele statui de pe Podul Carol, probabil cel mai romantic loc din Capitala cehă, punct de întâlnire pentru îndrăgostiți și promenada favorită a localnicilor. Facem un popas în Piața Orașului Vechi pentru a admira cladirea Primariei si faimosul Turn cu Ceas, situat pe zidul sudic al primăriei. Monumentul exercită o puternică atracție asupra turiștilor, acest lucru datorându-se faptului că de fiecare dată când sunt anunțate orele are loc un adevărat spectacol animat, care atrage ca un magnet privirile tuturor celor care se afla în apropiere, aceștia neîncetând niciun moment să filmeze sau să fotografieze spectacolul oferit zilnic timp de 12 ore de bătrânul orologiu.

            Dupa- amiaza, program liber in Praga pentru vizite individuale. Optional, va propunem o excursie optionala pentru a vizita Castelul Karlstein. Este un castel în stil gotic construit în perioada 1348-1365 din dispoziția lui Carol al IV-lea, împărat al Sfântului Imperiu Roman și rege al Boemiei. Castelul a servit ca loc de păstrare a bijuteriilor coroanei Cehiei sau Boemiei, a sfintelor relicve și a altor comori regale.

Intoarcere la Praga pentru cazare la acelasi hotel.

Ziua 9.  Praga – Brno – Punkva – Budapesta

            Nu putem parasi Cehia fara a vizita 2 dintre obiectivele reprezentative ale Moraviei, una dintre regiunile istorice ale Coroanei Cehe. Primul popas va fi in Brno, cel de-al doilea oraș ca mărime al Cehiei.  Incepem turul de oras unde descoperim Vechea Primărie, cel mai "bătrân" edificiu din Brno. Turnul Vechii Primării are o faţadă frumoasă pe care este inscriptionate simbolul orasului, un dragon care are o poveste foarte asemănătoare cu cea a balaurului din Cracovia: şi dragonul din Brno a sfarşit într-o capcană întinsă de localnici, în acelaşi mod exploziv. Zarim in apropiere turnurile ascutite ale Catedralei Sf. Petru si Pavel.

            Timp liber in Brno sau excursie optionala pentru vizitarea Pesterii Punkva, cea mai vizitata pestera a Moraviei, datorita plimbarii romantic cu barca pe raul subteran Punkva.

Ne indreptam spre destinatia finala a programului nostru – Budapesta.

Ziua 10. Budapesta – Bucureşti

            După micul dejun vom pleca spre tara, amintindu-ne cu drag despre toate locurile minunate pe care le-am văzut, nerabdatori sa pornim iar la drum.

Tarif de la 219 €  + 135 euro ( transport autocar)

Preţul include

transport cu autocar climatizat,

9 cazari la hoteluri  de 2-4*

9 mic dejun;

Vizita Cracovia;

Vizita Varsovia;

Vizita Berlin;

Vizita Praga;

ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

 

Nu sunt incluse în preţ

Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali,  alte taxe şi cheltuieli personale.

Excursiile opționale, pentru grup minim 30 de persoane;

 

suplimente & reduceri

Supliment de single 155 €

Reducere a 3-a persoana in camera  15 €.

Reducere copil  6-12 ani  - 25 €,  pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti

 

OPȚIONAL

Excursie Potsdam -15 €/pers.

Croaziera fara cina pe Vltava 15 €/pers.

Croaziera cu cina pe Vltava 30 €/pers.

Castelul Karlstein 15 €/pers.

Excursie la Pestera Punkva -15 €/pers (nu este inclus trenuletul pana la intrarea in pestera)

Crama Borkatakomba -25  €/pers.

În ritm de Polka – Circuit Polonia & Cehia  10 zile cu autocarulCracovia – Czestochowa – Varşovia – Poznan – Berlin – Potsdam – Dresda – Praga – Brno


10 zile - Autocar

DATE DE PLECARE 2018:
28.05; 07.07; 29.07; 11.08; 04.09

Plecări

2018

 

 

 

Info

Telefon :0040 265 260068

Pentru urgenţe: 0040 723 230422

facebook

Newsletter

Introduceţi adresa dumneavoastră de email pentru a primi oferte actualizate periodic