Căutare Oferte

Excursie de 17 zile

Traseu: Marea aventură Nordică 17 zile cu avionul

Program circuit

Ziua 1. București – Oslo

Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Oslo. Dupa aterizare, imbarcare  in microbuzul de transfer si deplasare catre hotel. Cazare Oslo.  Seara intalnire cu ghidul …. “ Sedinta tehnica” pentru programul de a doua zi!

Ziua 2. Oslo

            După ce ne-am recăpătat energia, ne propunem să pornim într-un tur de oraș prin Oslo, în peisajul căruia predomină blocurile din sticlă, cu o arhitectură modernă ieșită din comun – un adevărat oraș din viitor. În apropiere de centrul istoric mai găsim clădiri și restaurante cochete în stil vechi. Turul nostru include Fortăreața Medievală Akershus, Opera Națională și Palatul Regal și se încheie cu Parcul Vigeland, o colecție de peisaje și sculpturi ieșite din comun ce ne vor trezi cu siguranță imaginația. Restul zilei îl vom petrece căutând suveniruri și admirând exponatele de la Muzeul Corăbiilor Vikinge, unde vom afla numeroase lucruri interesante despre modul de viață al strămoșilor Norvegiei. Cazare in Oslo.

Ziua 3. Oslo – Hamar – Lillehammer

            În această dimineață părăsim Oslo pentru a ne îndrepta spre Lillehammer, făcând însă o scurtă oprire în Hamar pentru a admira cel mai neobisnuit ring de patinaj. Hamar este o comună din provincia Hedmark, aflată pe malul lacului Mjosa, cel mai mare lac din Norvegia. Ajunși în Lillehammer, vom afla mai multe despre Jocurile Olimpice de Iarnă ce au avut loc aici in anul 1994, acestea remarcându-se datorită protecției și conservării mediului. Printre atracțiile din itinerariu se găsesc centrul vechi și Casa Memorială Bjørnstjerne Bjørnson, scriitor norvegian laureat al premiului Nobel pentru literatură în anul 1903. Cazare in Lillehammer.

Ziua 4.  Lillehamer – Lom – Geiranger

            Ne energizăm cu o cafea tare și o gustare pentru că azi ne așteaptă o călătorie prin munți, pe malurile lacului Losna. Drumul nostru duce spre Lom - un orășel de munte, parte a regiunii Gudbrandsdal, aflat pe creasta celor mai înalți munți ai Europei de Nord. Vom vizita aici una dintre cele mai frumoase biserici de lemn din Norvegia, aceasta datând din a doua parte a secolului al XII-lea. După ce admirăm îndelung peisajul montan, plecăm mai departe spre Fiordul Geiranger, cu o priveliste spectaculoasă ce si-a găsit locul binemeritat în Patrimoniul Mondial UNESCO. Vom face o plimbare prin fermecătorul sătuc Geiranger în drum spre locul de cazare, după care pornim spre restaurantul Brasserie Posten, unul dintre cele mai bune locuri de unde să admiri fiordul, în timp ce savurezi o bere norvegiană autentică sau o delicioasă supă tradițională de pește. Cazare in zona Geiranger.

Ziua 5.  Geiranger – Trondheim

            A venit vremea să părăsim Fiordul Geiranger pentru a ne continua călătoria spre Trondheim parcurgând drumul ce oferă peisaje tot mai spectaculoase. Trondheim este al treilea oraș din Norvegia ca suprafață, aflat pe malurile fiordului cu același nume și fiind străbătut de râul Nidelva. Orașul este unul dintre cele mai pitorești din zonă, fiind presărat cu mici căsute colorate suspendate pe apă, catedrale gotice și clădiri noi și moderne. Frumosul oraș a reprezentat în Evul Mediu locul de baștină al celor mai influenți conducători vikingi. Turul nostru prin Trondeheim include Piața Mare, frumoasa Catedrală Nidaros și Turnul Tyholt, ce oferă o vedere panoramică asupra întregului oraș. Seara cazare in zona Trondheim.

Ziua 6. Trondheim – Mosjoen

            Busola ne îndrumă spre Nord așa că urmăm indicațiile. Drumul nostru străbate munții și este presărat cu ghețari și orășe pitorești ale căror căsuțe construite din lemn îmbogățesc peisajele spectaculoase. Facem un scurt popas la Cascadele Laksfoss pentru a le admira frumusețea îmbietoare, după care pornim din nou la drum. Ajungem în Mosjoen, un oraș aflat pe malurile Fiordului Mosjoen Troa și înconjurat de superbe cadre montane. Cazare in zona Mosjoen.

Ziua 7. Mosjoen – Narvik

            Pornim dis- de -dimineață spre Narvik, nu înainte de a ne energiza cu un mic dejun cuprinzător și plin de vitamine. Drumul nostru străbate munți, fiorduri și câteva dintre impresionantele parcuri naționale ale Norvegiei, traversând Cercul Polar. Narvik este un micuț oraș nordic localizat în inima unui peisaj natural de o frumusețe copleșitoare. Regiunea este preferată de către turiști mai ales pentru drumeții, fiind totodată și cea mai bună locație pentru schi alpin din nordul Norvegiei. Vom admira apele din apropierea portului, în care zac nemișcate epave ale vaselor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, constituind o atracție veritabilă pentru scufundători. Cei interesați pot urca pe munte cu telegondola pentru a se bucura de peisaj de la înălțime. Cazare in zona Narvik.

Ziua 8.  Narvik – Tromso

            Tromso ne așteaptă să îi facem o vizită, așa că nu mai stăm pe gânduri și pornim la drum. Aflat în interiorul Cercului Arctic, Tromso este considerat capitala arctică, un autentic oraș norvegian cu munți albi, ce oferă o priveliște incredibilă atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Zona este renumită ca fiind unul dintre cele mai bune locuri din care să urmărești spectacolul creat pe cer de luminile aurorei boreale. Peisajul citadin este caracterizat de casele construite din lemn, ce au reușit să rămână în picioare după mai bine de un secol. Cazare in zona Tromso.

Ziua 9.  Tromso

            Ne trezim entuziasmați cu gândul la minunatul Tromso. Azi avem la dispoziție o zi întreagă în care să ne bucurăm de odihnă și relaxare și să cutreierăm în voie străzile orașului. Facem o vizită Catedralei Arctice, o construcție modernă cu arhitectură minimalistă și o fațadă împodobită cu vitralii. Admirăm exponatele de la Muzeul Universității din Tromso, cel mai mare muzeu de la nord de Cercul Arctic, ce cuprinde grădini botanice, expoziții interactive, costume tradiționale și artefacte istorice.

            Restul zilei pornim la o vânătoare de suveniruri în centrul vechi al orașului. Cazare in zona Tromso.

Ziua 10.  Tromso – Alta

            Plecăm spre Alta, cel mai populat oraș din comitatul Finnmark. Drumul ne strecoară printre ghețari, fiorduri și creste montane, în timp ce lăsăm în urmă sat după sat în zona rurală a Cercului Arctic. În orașul Alta vom admira Catedrala Luminilor Nordice – o construcție atipică din centrul orașului, finalizată în 2013 și Hotelul-Iglu Sorrisniva, construit în întregime din gheață. Cei interesați, pot vizita Holmen Husky Lodge, o zonă de camping cu tradiționalele colibe nordice, dar și cabane de lemn. Minunatul loc este ideal pentru a urmări aurora boreală sau a face o plimbare nocturnă prin pădure cu sania trasă de simpaticii câini husky. Cazare in zona Alta.

Ziua 11.  Alta – Honningsvag

            După o seară petrecută in Alta, ne desprindem cu greu pentru a călători în nord spre Honningsvag, o localitate din comuna Nordkapp. Honningsvag este cel mai nordic oraș al Norvegiei, aflat pe coasta de est a Mării Barents. După o scurtă plimbare pe străzile orașului, ne îndreptăm North Cape Visitor Center pentru a admira peisajul de o frumusețe amețitoare. Nu degeaba, Norvegia este supranumită „Ținutul soarelui de la miezul nopții”. Cazare in zona Honningsvag.

Ziua 12.  Honningsvag – Saariselka

Ne așteaptă un drum lung și plin de minunății ale naturii. Intrăm pe teritoriul Finlandei și ne oprim în satul Saariselka, aflat printre cele mai populare stațiuni turistice ale Ținuturilor Nordice. Saariselka este ideal pentru iubitorii de drumeții, pasionații sporturilor de iarnă și pentru cei ce vor să se relaxeze la SPA. În timpul verii, noaptea durează aici 2 luni, iar cultura indigenilor Sami este încă prezentă în viața de zi cu zi a localnicilor. Cazare in zona Saaruiselka.

Ziua 13.  Saariselka – Rovaniemi

            Plecăm din Saariselka și facem un scurt popas în Kakslauttanen, un mic sătuc de la margine orașului, format din igluuri de sticlă ce crează o priveliște splendidă. Călătorim prin ținuturi sălbatice spre Rovaniemi, oraș din nordul Finlandei, capitală provincială a Laponiei și centrul comercial regional. Orașul este supranumit în cultura populară “Casa lui Moș Crăciun”, acesta putand fi vizitat în oricare zi a anului în locuința sa din Satul lui Moș Crăciun, o locație ce atrage anual peste trei sute de mii de vizitatori. Frumusețea orașului Rovaniemi pare desprinsă dintr-o felicitare de Crăciun, mai ales in lunile de iarnă, când totul este acoperit cu un covor de zăpadă așternută impecabil. Cazare in zona Rovaniemi.

Ziua 14.  Rovaniemi

            Desi suntem in plina vara si vi s-ar parea ciudat ca vorbim despre iarna... dar renumele orasului este legat de Mos Craciun. Rovaniemi este ideal pentru iubitorii sărbătorilor de iarnă, un oraș plin de fantezie, așa că ne rezervăm întreaga zi pentru a-l cutreiera în lung și în lat, asigurându-ne că nimic nu ne scapă. În turul nostru, vizităm clădirea Primăriei, Biblioteca orașului și Casa Lappia – clădire a teatrului și centru de congres construit în 1975. Incheiem seara cu o vizită la ferma de reni a Moșului - Santa Claus Reindeer Ky din Rovaniemi.

            Ne indreptam spre hotelul nostru. Cazare la acelasi hotel din zona Rovaniemi.

Ziua 15. Rovaniemi – Jyvaskyla

            Ne convingem cu greu să părăsim acest paradis al Crăciunului. Pornim spre Jyvaskyla, localitate aflată într-o zonă supranumită „Finnish Lakeland „ pentru că este înconjurată de nici mai mult, nici mai puțin de 328 de lacuri. Jyvaskyla este poreclit „Atena Finlandei”, denumire ce face referire la rolul important al orașului în domeniul educației, fiind primul centru educațional din lume ce a oferit cursuri în limba finlandeză. Facem o scurtă plimbare prin centrul orașului și încheiem cu o seară relaxantă la hotel. Cazare in zona Jyvaskyla.

Ziua 16. Jyvaskyla – Helsinki

            Aventura noastră se apropie de sfârșit, așa că ne îndreptăm spre Helsinki, capitala Finlandei. Ne îndreptăm spre Piața Senatului,apoi  trecem prin fața exuberantei Catedrale Luterane, ale carei cinci cupole verzi cu numeroase coloane corintice si figurine presarate pe acoperis, reprezinta un element de mandrie pentru finlandezi. In contrast cu cu stilul architectural din  Helsinki, Catedala Uspensky este o constructie ce seamana foarte mult cu bisericile muscovite cu  turle din caramizi rosii cu cruce in varf, iar domurile sunt in forma de ceapa. Ne continuam aventura in capitala finlandeza si ajungem in fata unei cladiri interesante si in acelasi timp foarte ciudata Templul Circular, opera de arta arhitecturala contemporana si  un loc de reculegere. In traseul noastru zarim si  cladirea Parlamentului, apoi pasii ne poarta pana in fata Monumentului Sibellius.

Timp liber la dispozitie pentru a descoperi si alte frumuseti ale orasului.

Seara cazare la hotel in Helsinki.

Ziua 17. Helsinki – Bucuresti 

            Cu amintiri frumoase din aventura noastra Nordica, ne imbarcam in microbuzul de transfer si ne indreptam spre aeroport pentru zborul spre Bucuresti.

Tarif de la 1080 €   + 950 euro (bilet de avion, transferuri si transport autocar)

Preţul include

Bilet de avion Bucuresti –Oslo si Helsinki – Bucuresti;

transport cu autocar climatizat, exceptand zilele 9 si 14 (transport public);

16 cazari la hoteluri  de 3* si IBIS;

16 mic dejun;

Transfer aeroport-hotel-aeroport;

ghid însoţitor din partea agenţiei 

 

Nu sunt incluse în preţ

Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali,  alte taxe şi cheltuieli personale.

 

suplimente & reduceri

Supliment de single 295 €

Reducere copil  6-12 ani  - 20 €,  pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti

Marea aventură Nordică 17 zile cu avionulOslo – Hamar - Lillehamar - Geiranger – Trondheim - Mosjoen – Narvik - Tromso – Alta – Honningsvag – Saariselka – Rovaniemi - Helsinki

17 zile - Avion

DATE DE PLECARE 2018:
03.06; 01.07; 05.08; 26.08.

Marea aventură Nordică 17 zile cu avionul Marea aventură Nordică 17 zile cu avionul
Plecări

2018

 

 

 

Info

Telefon :0040 265 260068

Pentru urgenţe: 0040 723 230422

facebook

Newsletter

Introduceţi adresa dumneavoastră de email pentru a primi oferte actualizate periodic