Detalii oferta
Rezervare
Confirmare
de la
EUR 1150 00 EUR
/persoana
Haifa – Muntele Tabor – Nazareth – Petra – Amman – Madaba –Ierihon – Bethleem – Mănăstirea Sf. Sava – Ierusalim, Muntele Măslinilor, Muntele Sion, Via Dolorosa – Ein Karem 02-10.05.2023

Program IORDANIA- ISRAEL

 

Haifa – Muntele Tabor – Nazareth – Petra – Amman – Madaba –Ierihon – Bethleem – Mănăstirea Sf. Sava – Ierusalim,Muntele Măslinilor, Muntele Sion, Via Dolorosa – Ein Karem

 

Perioada 02-10.05.2023

 

Ziua 1: București – Tel Aviv – Haifa - Nazareth

Prezentare în Aeroportul București Otopeni pentru zbor București-Tel Aviv.
Decolare din Bucureşti cu destinaţia Tel- Aviv, sosire pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Ajunși în Tel Aviv, după formalitățile vamale ne indreptam spre Tel Aviv, cel mai modern oras din Israel, denumit si „Orasul primaverii” unde facem o scurta oprire in Jaffa, unul din cele mai vechi orașe-porturi din lume. O parte a portului antic și câteva mozaicuri antice s-au păstrat până astăzi. Apoi urcam pe coasta Mării Mediterane pe urmele Sf. Petru până la Cezareea, locul unde Corneliu a fost botezat și de unde Sf. Pavel a plecat la Roma. Ajungem în oraşul Haifa unde vedem panoramic frumoasele grădini suspendate Bahai și Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul). Spre seara ajungem in Nazareth. Cazare si cina la hotel in Nazareth / Tiberias.

Ziua 2. Cana Galileii – Nazareth – Muntele Tabor – Muntele Fericirilor –Capernaum

Mic dejun. Ne începem ziua cu vizită la Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei în vin; continuăm cu orașul Nazareth, situat în partea nordică a Israelului, descris ca fiind locul copilăriei lui Iisus Hristos. Aici vom vizita Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret, biserica pictată de frații Moroșanu în 1977, apoi vom merge către Biserica Catolică Buna-Vestire în incinta căreia se află grota în care Fecioara Maria a fost înștiințată de Arhanghelul Gavriil că Îl va naște pe Iisus. Ne îndreptăm spre Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbrea la Faţă a Domnului. Continuăm cu Muntele Fericirilor unde vom vizita biserica ce fost construită pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a ținut predica despre fericiri. Muntele se înalță la 175 m deasupra nivelului Mării Galileii, dar totodată este la 35m. sub nivelul Mării Mediterane. Opţional, se poate face o frumoasă şi relaxantă croazieră pe Marea Galilei, așa cum era pe vremea Mântuitorului. Vom merge către Capernaum, oraşul cel mai iubit de către Mântuitorul și unde asăvârșit cele mai multe minuni; aici vom putea vedea ruinele Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru. La mică distanță se află Tabgha – loc ce aminteşte de minunea înmulţirii a 5 pâini şi 2 peşti și hrănirea a peste 5000 de oameni. Cazare și cină la hotel în Tiberias/Nazareth.

 

Ziua 3. Nazareth - Madaba – Amman

Mic dejun. Ne îndreptăm spre frontiera cu Iordania. Dupa formalitatile vamale intram pe teritoriul Iordaniei si prima oprire va fi la Muntele Nebo, unul din cele mai venerate locuri sfinte ale Iordaniei de unde Moise a văzut pământul făgăduinței și de unde ne vom bucura de o panoramă spectaculoasă asupra Văii Iordanului și a Mării Moarte. Ne indreptam spre “Orașul Mozaicului” - Madaba, unde principala atracție este Biserica Greco – Ordodoxă Sf. Gheorghe și harta din mozaic a Ierusalimului și a Pământului Făgăduinței: reprezentarea grafică conține două milioane de bucăți viu colorate ce ilustrează dealuri, văi, oraşe dar și Delta Nilului. Ne îndreptăm spre Amman, capitala Iordaniei, numită în antichitate Philadelphia. Cazare şi cină în hotel în Amman.

 

 

Ziua 4. Ziua 4: Amman – Petra – Amman

După micul dejun, vom vizita Petra, supranumit și orașul roșu. O minune a lumii, Petra este fără îndoială cea mai valoroasă comoară a Iordanului și cea mai importantă atracție turistică: un oras vast și unic ce a fost sculptat în munții Sahara de către nabataeans acum mai bine de două mii de ani și uitat până la redescoperirea sa de către elvetianul Juhann Ludwig Burkhardt în anul 1812. Principala intrare se face printr-un culoar îngust lung de un km (Siq) și flancat pe ambele părți de stânci înalte de 80 metri iar culorile formațiunilor de piatră sunt absolut uimitoare. La capătul aleii vei ajunge la Al-Khazneh: o fațadă masivă sculptată din piatră roz pură ce diminuează orice altă atracție în jurul său. Aici vei descoperi totodată Teatrul Roman, Templul Leului, Qasr Bint Pharaoun. (încălțăminte comodă pentru mers pe jos aprox. 4 km). Părăsim Petra și trecând peste Valea lui Moise, revenim la Amman și facem un tur panoramic al orașului. Cazare şi cină la hotel în Amman.

 

Ziua 5. Amman - Ierihon – Bethleem

Mic dejun. Plecam spre punctul de trecere al frontierei catre Israel. Dupa formalitatile vamale ne indreptam spre Mănăstirea Carantania de pe Muntele Ispitirii pentru a avea o privire panoramică asupra Ierihonului, cel mai vechi oras din lume. Situat la nord-est de Ierusalim la circa 40 de km , Ierihonul este orasul aflat la cea mai joasa altitudine, aproximativ 250 m sub nivelul marii.Intram in oras si mergem sa vedem Biserica Dudul lui Zaheu. Seara ajungem in Bethleem. Cazare şi cină la hotel în Bethleem.

 

Ziua 6. Bethleem – Mănăstirea Sf. Sava – Ein Karem

După micul dejun vom vizita Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului din Bethleem, ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită “Betleemița” sau
“Apărătoarea Bethleemului”). La aproximativ 500m se află Grota Laptelui, unde, potrivit tradiţiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, în noaptea în care Dreptul Iosif a primit poruncă de la înger să părăsească Betleemul şi să fugă în Egipt. După aceea mergem în pustiul Iudeii pentru a vizita Mănăstirea Sf. Teodosie cu Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian. De la Mănăstirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu taxiurile către Mănăstirea Sf. Sava, mănăstirea care datează din sec. V și care adăpostește moaştele Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis numai domnilor, doamnele pot merge la Turnul Femeii, de unde se poate vedea mănăstirea şi locul unde s-a nevoit Sf. Sava). Revenim în Bethleem pentru a vizita Biserica Câmpul Păstorilor, locul unde înnoptau păstorii, în noaptea în care s-a născut Pruncul Iisus Hristos. Continuăm cu vizită la Biserica Sf. Nicolae. Deplasare la Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul. Aici vizităm Biserica și locul unde s-a născut ”cel mai mare Om născut dintr-o femeie” şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria locul întâlnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta. Cazare și cină la hotel în Bethleem.
 

Ziua 7. Ierusalim – Muntele Măslinilor – Muntele Sion – Via Dolorosa

După micul dejun vom merge în Ierusalim, numit și Orașul Păcii, pe Muntele Măslinilor, unde vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului ce amintește de Înălțarea Domnului la cer și unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezătorul; Mănăstirea Pater Noster, loc unde, potrivit tradiției Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”; Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa de pocăință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul; Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins; Biserica Mormântul Maicii Domnului unde vom coborâ cele 48 de trepte până la Mormântul Fecioarei Maria şi Grota Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată. Intrăm în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri în care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Vom merge sa vedem si Aşezământul Românesc de la Ierusalim. După aceea ne vom îndrepta Muntele Sion unde se află Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” (locul primei biserici creștine din lume) şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Vizită în zona evreiască a Sfintei Cetăți la Zidul Plângerii. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

 

Ziua 8. Bethleem - Tel Aviv – București

Dupa micul dejun ne îndreptăm către Aeroportul din Ben Gurion pentru formalitățile vamale și îmbarcare pentru zborul de București.

 

 

Tarif: 1.150 eur/ persoana

-         Supliment single aprox. 245 eur/ persoana
 
Tariful include:
· Transport avion București – Tel Aviv– București,
. Transfer cu autocarul Tg Mures – aeroport Bucuresti si retur
· 5 nopti cazare la hotel de 3* in Israel
· 2 nopti cazare la hotel de 3* in Iordania
· Demipensiune
· Transport cu autocar clasificat pe perioada programului
· Taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program
· Taxa de trecere frontier terestra intre Israel si Iordania
 · Taxe de aeroport
· Ghid local vorbitor de limba română
 
 
 
Tariful nu include:
· Excursiile opţionale pentru un grup minim de 30 de persoane
· Alte taxe şi cheltuieli personale
· Alte mese decât cele menţionate
· Băuturile la mese
· Alte obiective turistice decât cele menţionate în program
· Bacşişuri pentru şoferi şi ghizi locali în valoare de 6 €/pers/zi (se plăteşte obligatoriu către ghidul israelian)
· Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno (nu sunt obligatorii, însă vă recomandăm să le încheiați)
· Taxe de oraş plătibile la hotel;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BINE DE ȘTIUT
· Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzatăintrareasi de aceea este obliget să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.
· Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-I însoţeşte) legalizat la notariat.
· Pentru călătorie este necesar paşaportul, valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.
· Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşuraresau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri înfuncţie de anumite situaţii speciale.
· Obiectivele din tururile panoramice cu autocarul se vizitează doar pe exterior.
· Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport esteceaoficialăpentruţăriletranzitate.
· Pentru  sumele colectate de catre ghid, in numele turistului, pentru achitarea diferitelor biletele de intrare la obiective / bilete de vaporas / feribot, clientulvaprimitichetele locale.
· Hotelurile folosite in programele de circuite culturale sunt hoteluri standard.
· Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
· Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu cu exactitate asupra lor
· Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor. Preturile afisate in afisate in program sunt informative.
 

vezi mai multe

 

Tariful include:

· Transport avion București – Tel Aviv– București,

. Transfer cu autocarul Tg Mures – aeroport Bucuresti si retur

· 5 nopti cazare la hotel de 3* in Israel

· 2 nopti cazare la hotel de 3* in Iordania

· Demipensiune

· Transport cu autocar clasificat pe perioada programului

· Taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program

· Taxa de trecere frontier terestra intre Israel si Iordania

 · Taxe de aeroport

· Ghid local vorbitor de limba română

vezi mai multe

Servicii

 • charter
 • zbor
 • transfer
 • cazare
 • masa
 • demipensiune
 • ghid
 • insotitor de grup
 • activitati

Tema

 • familie
 • pelerinaj
 • Religios
 • Traditii si Obiceiuri
 • Cultura si Istorie

vezi mai multe

Informatiile si fotografiile din pagina cu descrierea unitatii de cazare au caracter strict informativ si sunt preluate de la partenerii nostrii sau de pe site-urile de prezentare ale acestora. Pozele de pe site sunt generice si nu pot fi considerate contractuale, ele reprezinta efortul nostru permanent de a oferi informatii despre aceste locatii. Incercam zilnic sa actualizam aceste informatii, dar nu garantam ca sunt complete, actualizate sau nu contin erori. Va recomandam sa consultati site-urile oficiale ale unitatilor de cazare sau sa cereti informatii actualizate agentiei noastre.

Tarifele si disponibilitatea ofertelor sunt valabile la acest moment!

Optiuni

Servicii
Perioada
Detalii
Tarif
Loc in camera dubla cu demipensiune
zbor, cazare, masa
- 1 adult
02 May - 10 May, 2023
Zbor +  Transfer +  Cazare +  Masa
EUR115000EUR