Detalii oferta
Rezervare
Confirmare
EUR 870 00 EUR
/persoana
Zbor din Bucuresti Lisabona–Aveiro–Coimbra –Porto–Tomar–Fátima– MănăstireaBatalha–Óbidos

Portugalia

Parfumată ca vinul de Porto

Lisabona–Aveiro–Coimbra –Porto–Tomar–Fátima– MănăstireaBatalha–Óbidos

 

 Ce te va încânta în această călătorie:

• Un tur relaxat pe canalele din Aveiro la bordul unui moliceiro, ambarcațiunea

tradițională a orașului

• O călătorie cu emblematicul tramvai galben al Lisabonei prin cartierul Alfama

• Una dintre cele mai vechi universități ale lumii în Coimbra - cândva capitala

Portugaliei

• Un pahar de porto, chiar la el acasă, în orașul Porto

• Vizita la celebra Mănăstire Batalha, cu arhitectură remarcabilă și de o

serenitate cu totul aparte

• O audiție de fado, muzică tradițională lusitană

• Savoarea preparatelor culinare de pe coasta Portugaliei

 Tur panoramic de Lisabona

Luăm un prim contact cu Lisabona printr-un tur paronamic prin care descoperim

Podul Vasco da Gama și Parcul Naţiunilor, construit cu prilejul expoziţiei

mondiale din 1998, parc ı̂n care se află Gara Oriente, Ocenariu, Pavilionul

Cunoaşterii, Pavilionul Portugaliei, Turnul Vasco da Gama și telecabinele care

merg de-a lungul fluviului Tajo. Atmosfera locului este de poveste, iar străzile

pitorești animate de o forfotă pașnică. Lisabona are foarte multe de oferit. Nu o

spunem doar noi, ci și sutele de mii de vizitatori care o vizitează ı̂n fiecare an.

Deci, facem așa cum trebuie și promitem să revenim în excursia opțională de o zi

dedicată capitalei. Turul panoramic se va realiza fie în prima zi de program, în

drum de la aeroport spre hotel sau în ultima zi, înainte de transferul la aeroport.

Aveiro și Coimbra: aprox. 50 €/ persoană

Aveiro, unul dintre cele mai frumoase orașe ale Portugaliei este adesea

supranumit "Veneţia portugheză", datorită ambarcațiunilor tradiționale ale orașului pictate în culori vii, care seamănă cu gondolele (moliceiros), a podurilor arcuite și a rețelei de canale pitorești. Primul lucru pe care îl putem face este să

urcăm la bordul unui moliciero (extracost), pentru un tur relaxat pe canale. Ne vom petrece restul timpului explorând centrul vechi, încercând mâncarea tipic portugheză într-unul dintre numeroasele restaurante de lângă piața de pește și degustând dulciurile tradiționale ale orașului - ovos moles, deliciu inventat de calugărițele din cetate în urmă cu secole. Urmând coasta Atlanticului, la 13 km descoperim frumoasa stațiune Costa Nova, faimoasă pentru casele tradiţionale (palheiros) vopsite în dungi verticale şi orizontale viu colorate.

Apoi ne îndreptăm spre Coimbra, prima capitală a Regatului Portugaliei în perioada Evului Mediu şi gazda celei mai vechi universităţi din lume. Clădirea

Universității domină orizontul, iar alte clădiri monumentale stau mărturie moștenirii regale a orașului. Facem o vizită în complexul universitar ridicat în secolele XVI-XVII, după care ne bucurăm de un tur al orașului vechi. Vom întâlni

studenți la fiecare pas pe străzile înguste, tineri îmbrăcați în pelerine negre, în timp ce atmosfera este întregită de muzica fado, cântată de muzicieni stradali, oferindu-ne bucuria unui concert gratuit.

Porto: aprox.60 €/ persoană

Doar gândul la faima vinului de Porto ar fi de ajuns să sărim din pat și să ne

pregătim cum se cuvine pentru acastă excursie. Un oraș eminamente romantic, așezat pe malurile râului Douro și al doilea ca mărime din Portugalia, Porto este o destinație îndrăgită atât de câtre iubitorii de vinuri alese, de gurmanzi, de cupluri îndrăgostite, de celebrități din toată lumea. La sosire, vom face un tur la pas prin hățișul de alei întortocheate, scări încrucișate, biserici baroce și poduri maiestuoase. Vom explora centrul orașului, poposind la punctele arhitecturale emblematice: Palácio da Bolsa, Avenida dos Aliados, Turnul Clérigos și Librăria Lello, cea care a inspirat-o pe celebra autoare a cărților Harry Potter. Apoi intrăm în cartierul Ribeira, patrimoniu UNESCO, un loc care ne va cuceri inimile pe veci cu labirintul său de straduțe în zig-zag, care se întinde până la râul Douro. Avem ocazia de a experimenta o croazieră pe râu (extracost) și admira îndrăgitele rabelos – bărcile tradiționale utilizate pentru transportul butoaielor de vin Porto dinspre podgoriile din Valea Douro până la cramele vechi de secole din port. La final, ce putem face mai bine dacât să savurăm faimosul vin de Porto, la o cramă din Vila Nova de Gaia?

Lisabona: aprox. 60 €/ persoană

Dedicăm acestă zi capitalei Portugaliei. Un tablou unic de arhitectură

uluitoare, restaurante excelente și accesibile, străzi lăturalnice pitorești și aerul sărat al Atlanticului – vei avea sentimentul limpede că te afli pe marginea Europei. Lisabona este considerat orașul celor șapte coline, însă monumentul de pe vârful cel mai vizibil este fără nicio îndoială Castelo Sao Jorge. Principalele districte de interes pentru vizitatori sunt centrul Baixei, Chiado, Bairro Alto și Alfama. Către vest se întinde Belém-ul, un loc care nu trebuie ratat și punctul de start al turului nostru. Vizităm Turnul Belém, emblematică structură fortificată proiectată inițial ca far, cu rol important în descoperirile geografice ale portughezilor pe mare. În apropiere oprim la vasta și spectaculoasa Mănăstire Jeronimos, construită pentru a comemora întoarcerea lui Vasco de Gama din India și inclusă pe lista UNESCO. După atâta explorare, ne răsfățăm cu o porție delicioasă de Pasteis de Belém, faimos desert portughez, într-o cofetărie celebră.

După momentul dulce, continuăm vizita cu un tur panoramic care ne dă ocazia să bifăm câteva repere arhitecturale și istorice de seamă: Biserica Estrela, Piaţa Marques de Pombal, Bulevardul Liberdade şi Piaţa Restaurării Independenţei. Timp liber la dispoziție pentru a explora în continuare cartierele fermecătoare ale orașului, restaurantele tradiționale sau bulevardele cu multe magazine. De neratat este colina Alfama, în care pierzi orice simț al direcției și pătrunzi literalmente în sufletul orașului. Evident, nu poți spune că ai fost în Lisabona dacă n-ai urcat sau măcar fotografiat cu unul dintre faimoasele tramvaie galbene, emblematice pentru capitală. Tramvaiul 28 care urcă prin cartierul Alfama este o atracție musai de bifat de fiecare vizitator al orașului.

Óbidos și Mănăstirea Batalha: aprox. 55 €/ persoană

Azi ne propunem să vedem Óbidos, descris adesea drept cel mai romantic sat medieval din Portugalia, una dintre cele şapte minuni ale Portugaliei, supranumit și Oraşul Reginelor. Înconjurat de ziduri cu creneluri impresionane, în mijlocul orașului se înalță palatul regal construit de mauri. Óbidos ne aminteşte de singura regină portugheza care a fost sanctificată. Explorăm centrul vechi, palatul regal și obiectivele turistice de top ale orașului. Intrăm într-o biserica istorică ce a renăscut ca librărie modernă și facem o pauză pentru a degustara lichiorul tradiţional Ginjinha, servit în pahare de ciocolată și alte bunătăţi locale.

După-amiază plecăm spre Mănăstirea Batalha, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, una dintre cele mai de seamă comori naționale ale Portugaliei și printre cele mai reprezentative obiective arhitecturale în stil gotic din Peninsula Iberică. Mănăstirea are o anumită magie cu ornamentele sale complexe, manueline și structura acoperișului nefinalizată, a Capelei sugestiv denumită Imperfeitas. Aceasta reușește să uimească anual mii de turiști care vin în pelerinaj la Batalha.

 Tomar și Fátima: aprox. 50 €/ persoană

Tomar este unul dintre cele mai pline de farmec orășele din Portugalia, care cucerește de la prima vedere. Însă ceea ce face ca Tomar să fie cu adevărat extraordinar este Mănăstirea Ordinul lui Hristos, ansamblu arhitectural monahal cu totul aparte, care a fost la origine o fortăreaţă a ordinului Templierilor în secolul al XII-lea. Misteriosul ordin al templierilor deținea o putere enormă în Portugalia secolelor XII-XVI și a finanțat expedițiile care au dus la marile descoperiri ale epocii. Mănăstirea este expresia împietrită a măreției, fondată în 1160 de Marele Maestru al Templierilor.

Următoarea noastră destinație Fátima, este unul dintre cele două locuri de pelerinaj din Europa – consfinţite de Papalitate – în care şi-a facut apariţia Fecioara Maria în 1917, în fața a trei copii din satul din apropiere. Pe pajiștile de odinioară, acum se înalță două biserici impresionante ca frumusețe și ca mărime. Pentru catolici, Fátima este unul din locurile de pelerinaj cele mai de seamă, iar o vizită aici ne oferă o idee despre dimensiunea culturii religioase a acestei țări profund catolice.

vezi mai multe

TARIFUL INCLUDE

·   7 nopți cazare la hotel 3*+ în Figueira da Foz

·   Mic dejun și cină + un pahar de apă și vin la masă

·   Transport avion București –Lisabona – București

·   Transfer autocar Tg Mures – aeroport Bucuresti – Tg Mures

·   Taxele de aeroport

·   Transfer aeroport–hotel–aeroport

·   Tur panoramic de Lisabona

·   Vizite ghidate conform descrierii

·   Asistență turistică pentru întreaga perioadă care include preluarea și însoțirea turiștilor către și de la hotel, organizarea excursiilor opționale și suportul la destinație.

vezi mai multe

Excursii opționale

·   Aveiro și Coimbra: 55 €/ persoană

·   Porto: 60 €/ persoană

·   Lisabona: 65 €/ persoană

·   Óbidos și Mănăstirea Batalha: 55 €/ persoană

·   Tomar și Fátima: 55 €/ persoană

·   Pentru o mai bună planificare a programului turistic, recomandăm rezervarea excursiilor opționale din țară.

 

vezi mai multe

Servicii

  • zbor
  • transfer
  • cazare
  • demipensiune
  • insotitor de grup
  • activitati

vezi mai multe

Informatiile si fotografiile din pagina cu descrierea unitatii de cazare au caracter strict informativ si sunt preluate de la partenerii nostrii sau de pe site-urile de prezentare ale acestora. Pozele de pe site sunt generice si nu pot fi considerate contractuale, ele reprezinta efortul nostru permanent de a oferi informatii despre aceste locatii. Incercam zilnic sa actualizam aceste informatii, dar nu garantam ca sunt complete, actualizate sau nu contin erori. Va recomandam sa consultati site-urile oficiale ale unitatilor de cazare sau sa cereti informatii actualizate agentiei noastre.

Tarifele si disponibilitatea ofertelor sunt valabile la acest moment!