Ziua 1
BACAU - BRASOV - PREDEAL - PARAUL RECE Imbarcare in autocar si pornim catre Predeal. Scurt tur pietonal in Piata Sfatului din Brasov: Turnul cu Ceas, Biserica Neagra. Timp liber la dispozitia turistilor pentru servirea mesei de pranz. Statiunea Predeal este situata in centrul Romaniei pe Valea Prahovei, intre raurile Prahova si Timis, la poalele muntilor Bucegi la nord-est de acestia si cele ale muntilor Baiului la nord-vest. Orasul Predeal este asezat la cea mai mare altitudine urbana din Romania, intre 1030 m - 1110 m. Punctele de atractie ale statiunii sunt cele opt partii de schi alpin cu grade diferite de dificultate, partia de schi fond de pe Valea Rasnoavei, traseele montane marcate pentru turism, traseele ATV realizate in ultimii ani, telescaunul si teleschiurile de pe Clabucet. Optional, putem lua masa la unul dintre restaurantele din statiune sau ne putem bucura de o plimbare prin centrul statiunii, care este renumita pentru aerul sau bogat in ozon. Ne vom indrepta apoi cu autocarul catre celebra Cabana 3 Brazi, unde vom avea ocazia sa ne bucuram de o priveliste splendida asupra muntilor inconjuratori. Cazare si cina festiva la Cerbu Chalet 3* in Paraul Rece.

Ziua 2
BUSTENI - SINAIA Dupa servirea micului dejun, avem in program vizitarea statiunilor montane Busteni si Sinaia. Primul popas il facem la Manastirea Caraiman, in Busteni, aflata la poalele Masivului Caraiman care ocrosteste acest frumos locas, ctitorit in anul 1998. Urmatorul obiectiv, Castelul Cantacuzino cu frumoasa sa priveliste asupra Muntilor Bucegi, a fost construit la ordinul printului Gheorghe Cantacuzino (Nababul) in anul 1911. Ridicat in stil neoromanesc, din caramida si piatra dupa planurile arhitectului Grigore Cerchez, acesta poseda o colectie de heraldica reprezentand blazoanele familiilor de boieri incuscriti cu cantacuzinii si o friza de picturi votive cu ilustrii membri ai familiei Cantacuzino din ramura munteana. Timp liber pentru fotografii si servirea unei cafele la terasa castelului. Calatorim spre o locatie mult mai celebra, Castelul Peles. Acestei constructii de referinta nu numai pentru Sinaia ci si pentru Romania, i s-a pus piatra de temelie in ziua de 22 august 1875. Locul constructiei, respectiv suprafata din Valea Pelesului, fusese cumparat de domnitorul Carol I (1866-1881) si Rege intre anii 1881-1914. In acelasi timp se ridica si alte constructii anexa cum ar fi: Corpul de Garda, Economat-ul, Casa de Vanatoare Foisor, Grajdurile, Uzina Electrica. Ceva mai tarziu se va construi Vila Ldz\ \ ipot, ce va fi pentru un timp locul de lucru al arhitectului Karel Liman si la indicatiile caruia se va desfasura constructia Castelului Pelisor precum si Vila Regelui Ferdinand de la Stana Regala (actuala Poiana Stanii). Pana la terminarea, in anul 1883, a Castelului Peles, Regele Carol I si Regina Elisabeta au locuit la Foisor, constructie terminata mult mai repede. In ceea ce priveste Castelul Pelisor, acesta a fost inceput in anul 1889 si terminat in anul 1903 si era destinat viitorului Rege Ferdinand si Reginei Maria. Totusi, pana la finisarea Pelisorului, acestia au locuit la Foisor. Castelul Peles are circa 170 de incaperi, spre deosebire de Pelisor care are doar 70. Demn de mentionat este faptul ca Pelesul a fost primul castel electrificat in intregime din Europa. Manastirea Sinaia, construita la ordinele Spatarului Mihail Cantacuzino, in stilul brancovenesc, este numita in amintirea pelerinajului facut de acesta la Ierusalim si Muntele Sinai. Aceasta nu a fost niciodata inchinata si a fost prima biserica electrificata din Romania. Timp liber la dispozitia turistilor pentru urcare cu telecabina la Cota 1400. Cazare si cina la Cerbu Chalet 3* in Paraul Rece.

Ziua 3
PARAUL RECE - BRAN - RASNOV - BACAU Ne indreptam catre statiunea agroturistica Bran-Moeciu, unde ne asteapta Castelul Bran. Initial, acesta era o fortificatie destinata protejarii granitelor si colectarii taxelor pentru bunurile care intrau in Transilvania. Cu timpul, a capatat statutul de cetate cu relevanta strategica majora. Desi Regina Maria, cea mai iubita regina a Romaniei, a lasat o amprenta semnificativa asupra castelului la inceputul secolului al XX-lea, notorietatea lui a inceput sa se extinda in alte directii. Castelul a devenit cunoscut la nivel global nu datorita rolului sau militar, ci prin prisma lui Bram Stoker, creatorul faimosului personaj Dracula. Se pare ca Vlad Tepes a fost inchis o vreme intre zidurile acestei marete fortarete, fapt care l-a inspirat pe Stoker sa creeze un univers fantastic plin de vampiri, varcolaci si alte creaturi ce traiesc la granita dintre doua lumi, luptand pentru viata si dragoste. Astfel, aici s-a nascut Dracula ca personaj literar si legenda. Continuam calatoria spre Rasnov. In partea superioara a Tarii Barsei, la aproximativ 15 km sud-vest de orasul Brasov, pe traseul vechiului drum comercial ce lega, prin trecatoarea Bran, vechea cetate a Brasovului de fostul centru al Tarii Romanesti, Campulung Muscel, se afla orasul Rasnov. Orasul este frecvent mentionat in documentele medievale ca un orasel-targ. Cetatea sa este asezata pe un deal stancos, inconjurat de padure, avand acces unic dinspre est, cu arhitectura adaptata reliefului si fortificatii proiectate pentru a maximiza eficienta apararii dealului. Pozitia geografica a orasului Rasnov a adus anumite provocari, deoarece drumul comercial prin trecatoarea Bran era si o ruta principala de invazie pentru armatele inamice. Prima asezare majora pe care o intalneau era orasul Rasnov, care era deseori devastat. Rasnov a fost locul de filmare pentru multe cadre din filme istorice romanesti, precum Nemuritorii (1974) in regia lui Sergiu Nicolaescu, Dacii, Mihai Viteazul, sau Columna, ceea ce i-a adus titlul de cetate a filmului istoric romanesc. In 2002, zona a castigat faima internationala cand regizorii americani au ales sa filmeze Cold Mountain aici, un film cu Jude Law si Nicole Kidman in rolurile principale, care a fost recompensat cu un Oscar. Dupa-amiaza, ne indreptam spre Bacau, cu o oprire pentru o masa secuiasca in comuna Ozun.


200 LEI reducere pentru plata integrala pana la 15.01.2024

Pret: 1449 LEI
Supliment camera single: 400 LEI

Transport autocar. IMBARCARE din Bacau

PRETUL INCLUDE
- Transport cu autocar licentiat
- 2 nopti cazare cu mic dejun la Cerbu Chalet 3* in Paraul Rece
- Cina festiva pe 8 Martie 2024
- Cina pe 9 Martie 2024
- Ghid-insotitor din partea agentiei

NU SUNT INCLUSE IN PRET
- Taxe de intrare la obiectivele turistice si nici ghizii locali pentru acestea
- Taxe hoteliere (se achita direct de turist la receptia hotelurilor)

CONDITII FINANCIARE

TARIF FLEXI

TERMENE DE PLATA:
- 30% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
- 30% din pretul pachetului turistic, in intervalul cuprins intre ziua 3 de la data inscrierii turistului si 45 zile inaintea plecarii;
- 40% din pretul pachetului turistic, cu minimum 21 zile inainte de plecare.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
- Anulare gratuita, daca renuntarea se face cu 30 zile inainte de plecare;
- 50% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face in intervalul 30-21 zile inainte de plecare;
- 100% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face cu cel putin 20 zile inainte de plecare.

TARIF EARLY BOOKING

TERMEN DE PLATA:
- 50% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
- 50% din pretul pachetului turistic pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
- 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei;
- 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face dupa expirarea termenului de valabilitate a ofertei.


vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Bacau - Paraul Rece
Transport Autocar Paraul Rece - Bacau

vezi mai multe

Circuite cu autocar din Bacau catre VALEA PRAHOVEI, 3 zile, Toate locatiile, Romania

Verifica tarife si disponibilitate